• تاریخ انتشار : چهارشنبه 11 دسامبر 2024 - 15:57
  • کد خبر : 20187
  • چاپ خبر

پژوهشگران و فناوران برتر کرمان تجلیل شدند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کارگران کرمان»در آستانه هفته پژوهش و فناوری (۲۳ تا ۲۹ آذر) که امسال با شعار «پژوهش و فناوری؛ پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، به همت معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید باهنر کرمان، از ۸۳ نفر پژوهشگران و فناوران در حوزه‌های دانشگاهی، اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی، خیرین،

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کارگران کرمان»در آستانه هفته پژوهش و فناوری (۲۳ تا ۲۹ آذر) که امسال با شعار «پژوهش و فناوری؛ پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، به همت معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید باهنر کرمان، از ۸۳ نفر پژوهشگران و فناوران در حوزه‌های دانشگاهی، اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی، خیرین، شرکت‌ها و واحدهای صنعتی و تولیدی، معلمان، دانش آموزان و بانوان کارآفرین با اهدای لوح سپاس، تجلیل شد.

تجلیل از برترین ها وظیفه انسانی است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در این آیین گفت: خدای تبارک و تعالی ما را به گونه ای خلق کرده که زیبایی ها و روحیه زیبا پسندی، بین خوب و بهتر همیشه سراغ بهتر می‌ رود و برخی از اندیشمندان غیر دینی یکی از راه های وحود اثبات خدا را همین موضوع می دانند.

حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی افزود: در نگاه دینی، برتر نمی تواند مادی باشد حتی اگر مادی باشد پشت آن معنویت است و معیارهای برتری، معنوی هستند.

وی با اشاره به اینکه این جلسه یک جلسه ارزشی است بیان کرد: امروز دور یکدیگر جمع شدیم تا از برترین ها تجلیل، تقدیر و تشکر شود، ضمن اینکه وظیفه انسانی است به برترین ها توجه داشته باشیم، تفاوت بگذاریم و ارزش قائل بشویم.

امام جمعه کرمان تاکید کرد: هر اثری که خلق شود، تصور بهتر از آن هست لذا این مسابقه برترین ها همیشه وجود دارد و تمام نمی شود که امیدواریم دانشگاه این رسالت را هر سال با انگیزه بیشتری انجام دهد.

پژوهشگران و فناوران برتر کرمان تجلیل شدند
 نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان

پژوهشگران نیاز به حمایت دارند

رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان هم گفت: کسانی که مقالات و پژوهش ها را تبدیل به فناوری و محصول می کنند نیاز به حمایت و توجه دارند بنابراین باید برای این کار وقت بگذاریم و توجه لازم را داشته باشیم.

حسین اکبری فرد اظهار داشت: لازم است از ابتدا اساتید و دانشگاهیان به صحنه ها وارد شوند، ما در زمینه مقالات پژوهشی رتبه بالایی داریم اما تجاری سازی محصولات پیچیده و فناوارنه نیاز به کار بیشتر و گروهی دارد.

وی تاکید کرد: کسانی که در عرصه میدان هستند نیاز خود را از دانشگاه تامین کنند، اگر این اتفاق نیافتد مجبورند دستشان را به سمت تجار دسته چندم کشورهای دیگر دراز کنند.

رییس دانشگاه شهید باهنر گفت: از همه دست اندرکاران این برنامه تقدیر می کنیم که به صورت شبانه روزی تعداد ۸۳ نفر در عرصه های مختلف را برگزیدند و امیدواریم جمعیت فناوران که علم تولید شده را به محصول تبدیل می کنند، افزایش پیدا کند.

انتخاب پژوهشگران و فناوران در ۱۱ حوزه کاری

دبیر علمی جشنواره فناوران و پژوهشگران برتر استان کرمان نیز گفت: از حدود ۲ ماه قبل مسئولیت دبیرخانه جشنواره به دانشگاه شهید باهنر کرمان واگذار شد که همکاران ما به صورت شبانه روزی تلاش کردند تا مراسم امروز برگزار شود.

علیرضا سعیدی افزود: در ۱۱ حوزه کاری ۸۳ نفر پژوهشگر برتر انتخاب شدند و این کار با همکاری دستگاه ها، دانشگاه ها، آموزش و پروش، خیرین، صنایع بزرگ و کوچک استان کرمان انجام شد.

طرح های پژوهشی در معرض نقد قرار گیرند

استاد ریاضی، چهره ماندگار علمی کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان هم گفت: تقریبا ۳۰ سال قبل در همین مکان، تالار وحدت دانشگاه، اولین کنفرانس ریاضی را برگزار کردیم و پایه پژوهش ها در این تالار گذاشته شد.

پژوهشگران و فناوران برتر کرمان تجلیل شدند
 مهدی رجبعلی پور ریاضیدان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر

پروفسور مهدی رجبعلی پور افزود: روحیه پژوهش در ۴۰ سال گذشته در دانشگاه شهید باهنر کرمان حفظ شده است، قبل از آن نیز کارهای پژوهشی در دانشگاه انجام می شد، البته پژوهشگران این دانشگاه صرفنظر از هر اتفاق دست در دست یکدیگر کارهای تحقیقاتی را انجام دادند تا به امروز رسیدیم.

وی اظهار داشت: تا سال ۶۲ معاونت پژوهشی نداشتیم و قبل از آن مرکز تحقیقات جنوبشرق شامل استان های سیستان بلوچستان، یزد، کرمان و هرمزگان کارهای تحقیقاتی خوبی انجام می شد و پس از آن دانشگاه های نوپا معاوت پژوهشی تاسیس کردند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به تحولات اخیر در منطقه گفت: باید تصمیمات، کارها و برنامه ها بر مبنای شعور باشد و اندیشمندان را به کار بگیریم؛ نباید امروز تصمیم بگیریم و فردا تغییر کند.

وی با بیان اینکه باید طرح های پژوهشی در معرض نقد و تحلیل اساتید فن و دانشگاه قرار گیرد تصریح کرد: باید اندیشمندان را پرورش دهیم و به کار بگیریم، البته پشت درهای بسته پژوهش معنایی ندارد و باید همکار و همفکر داشته باشیم، اگر طرحی را به تنهایی و پشت در اتاق بسته تصمیم گرفتیم و اجرا کردیم، نتیجه و طرح خوبی نمی شود.

رجبعلی پور با اشاره به مشکلات فیلترینگ برای پژوهشگران افزود: از دولت می خواهیم مساله فیلترینگ را حل کند چون جلوی تحقیقات را گرفته است.

تشکیل ستاد هفته پژوهش در استان

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کرمان نیز با اشاره به تشکیل ستاد هفته پژوهش در استان بیان کرد: برنامه های این هفته با خرد جمعی تدوین شده است و آغازگر برنامه ها، نمایشگاه هفته پژوهش بود که امسال با ۱۰۶ غرفه در محل مصلی کرمان با استقبال زیاد علاقه مندان برپا شد.

علی بیگ زاده افزود: مقرر شده دستگاه های اجرایی و دانشگاه ها مراسم تقدیر از پژوهشگران خود را برگزار کنند، زیرا ما مدیون پژوهشگران هستیم.

وی گفت: سرعت تحولات پرشتاب در همه عرصه های بشری زیاد است و اگر بخواهیم امور خودمان را جلو ببریم ناگزیر هستیم به پژوهش و فناوری در حوزه های مختلف بیشتر اهمیت دهیم.

معاون استاندار کرمان تاکید کرد: کار خوب در گرو تصمیم، فکر، آگاهی و پژوهش خوب است که باید در همه عرصه‌ها پژوهش را سرلوحه کار قرار دهیم.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود