• تاریخ انتشار : شنبه 4 ژانویه 2025 - 16:24
  • کد خبر : 20308
  • چاپ خبر

ثبت ۵ اثر استان کرمان در فهرست آثار ملی ناملموس

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کارگران کرمان»فاطمه رضاپور صبح امروز در جمع خبرنگاران از ثبت 5 اثر ناملموس استان در فهرست ملی آثار ناملموس کشور خبر داد و اظهار داشت: در جلسه شورای سیاست‌گذاری ثبت میراث ناملموس کشور که در وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، 5 پرونده‌ اثر ناملموس تهیه‌ شده کارشناسان این اداره‌کل مطرح

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کارگران کرمان»فاطمه رضاپور صبح امروز در جمع خبرنگاران از ثبت 5 اثر ناملموس استان در فهرست ملی آثار ناملموس کشور خبر داد و اظهار داشت: در جلسه شورای سیاست‌گذاری ثبت میراث ناملموس کشور که در وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، 5 پرونده‌ اثر ناملموس تهیه‌ شده کارشناسان این اداره‌کل مطرح و پس‌ از تصویب به ثبت رسید.

وی عنوان کرد: این آثار شامل آیینه آب قالی و بهار روستای احمدآباد دیلمقانی زرند معروف با آیین قاب، جشن آش شیر چهلم بهار کوه‌شاه‌ خیرالله سیرجان، فن تهیه دوشاب انگور روستای کروم شهربابک، آیین سنتی حلیم سیه‌بنوییه رابر و ساخت دست‌بند طلا ارابه‌ای در کرمان است.

مسئول مردم‌شناسی و ثبت آثار ناملموس میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان در خصوص این آیین و رسوم و بیان کرد: تهیه دوشاب شهربابک به روش سنتی با داشتن انگور به عنوان محصول عمده روستای کروم که در این منطقه پخت می‌شود دارای قدمت دیرینه است.

وی ادامه داد: آیین پخت آش‌شیر چهلم بهار کوه‌شاه‌ خیرالله سیرجان که 40 روز بعد از نوروز در بیرون شهر پاریز و در دامنه کوه‌شاه‌ خیرالله، همراه با اجرای موسیقی سنتی و بازی‌های بومی محلی است به عنوان جشن شکرانه نعمت خداوند و ترویج بخشش و انفاق برای برکت روزی از طرف دامداران منطقه برگزار می‌شود.

رضاپور بیان کرد: آیین آب قالی و بهار معروف به قاب روستای احمدآباد دیلمقانی زرند در راستای گرامی‌داشت آیین ملی نوروز با اجرای مراسم شست‌وشوی قالی‌های دست‌بافت برای استقبال از بهار و نوروز با همراهی و همیاری اهالی روستا در سومین جمعه اسفندماه برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آیین سنتی پخت حلیم روستای سیه‌بنوییه شهرستان رابر روایتگر عشق مردم منطقه به اباعبدالله الحسین(ع) بوده و چند روز مانده به اربعین با گندم محصول خود نسبت‌ به پخت حلیم اقدام و با گره زدن این رسم دیرینه با آیین عاشورا و اربعین حسینی آن را جز جدا ناشدنی از عزاداری این ایام کرده‌اند.

مسئول مردم‌شناسی و ثبت آثار ناملموس میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، بیان کرد: فن و دانش ساخت دست‌بند طلا ارابه‌ای کرمان به‌عنوان زینت دست زنان از دیرباز و با استفاده از شمش طلا برای مرغوبیت بهتر ساخته و به‌دلیل شباهت دست‌بند به زنجیر ارابه‌های جنگی به این نام معروف شده‌ است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود