• تاریخ انتشار : دوشنبه 28 ژوئن 2021 - 9:56
  • کد خبر : 3490
  • چاپ خبر
از صرفه جویی ارزی تا بازسازی شاول های کابلی در گل گهر؛

ساخت ماده شيميايي فوق العاده ارزبر MIBC كه در فرآیند فلوتاسيون(شناورسازی) موثر است

متخصصان جوان شرکت معدنی و صنعتی گل گهر کرمان با تکیه بر توان داخلی و تحرکات فناورانه توانسته اند  گام های بلندی در عرصه های علمی و خودکفایی صنعتی بردارند که تعدادی از این خدمات دانش بنیان و فناورانه توسط مدیر عامل این واحد صنعتی بیان شده اند. ایمان عتیقی مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی

متخصصان جوان شرکت معدنی و صنعتی گل گهر کرمان با تکیه بر توان داخلی و تحرکات فناورانه توانسته اند  گام های بلندی در عرصه های علمی و خودکفایی صنعتی بردارند که تعدادی از این خدمات دانش بنیان و فناورانه توسط مدیر عامل این واحد صنعتی بیان شده اند.

ایمان عتیقی مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در گفتگو با”  کارگران کرمان “ضمن ابراز خرسندی از عملکرد موفقیت  آمیز این واحد معدنی در عرصه دانش بنیانی و تکیه بر توان داخلی گفت :  بعد از ۲۵ سال برای اولین بار در مجموعه گل گهر و با اتکا به تخصص و تجربه جوانان داخلی در راستای کاهش غباربرای افزایش تولید و استفاده دایمی از تجهیزات این واحد صنعتی توانسیتم  به دانش و توانمندی تعمیرات اساسی الکترواستاتیک فیلترهای غبارگیر (ESP) دست یابیم.

وی افزود:  تعمیر و تعویض بیش از ۸۰ درصد از ضربه زن و ضربه خورهای صفحات، سرویس موتور گیربکس های ضربه زن های کانال ها، ترمیم صفحات تقسیم گاز ورودی، تعمیر رپینگ های صفحات دیسشارژها و ساخت و نصب یک عدد کانورتر تنظیم ولتاژ ترانس ESP تنها گوشه‌ای از مهمترین اقدامات انجام شده در این راستا است که با صرف بیش از دوازده هزار نفر ساعت کار به دست جوانان متعهد داخلی انجام شده است.

این مدیر جوان، همچنین به طراحی نوارنقاله بار برگشتی از مدار خردایش آسیاهای تر هم اشاره کرد و افزود: طراحی، ساخت و راه اندازی سرند و نوار نقاله ها جهت برگرداندن بار برگشتی از آسیاب‌های خطوط ۵ و ۶ و ۷ به ورودی مدار خردایش توسط متخصصین داخلی شرکت انجام گرفت که این دستاورد منجر به افزایش تولید و بهره وری، کاهش مصرف انرژی، حذف هزینه‌های انتقال و انباشت بارهای برگشتی، کاهش تردد ماشین آلات سنگین در محوطه سایت، افزایش ایمنی حذف ریزش دوغاب خروجی آسیاب ها در محوطه و بهبود نظافت شده است  .

مدیر عامل گل گهر افزود: بازسازی شاول های کابلی مدل P&H، استفاده از روش‌های نوین در عملیات آتشباری (power Deck & Air Deck)، استفاده از stemming Truck در عملیات گل‌گذاری چال‌ها و استفاده از تکنولوژی پهپادهای بومی در نقشه برداری هوایی؛ تنها گوشه‌ای از نتایج اعتماد به تولیدات داخل کشور و توان و تخصص مهندسین جوان در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر است.

وی در خصوص استفاده از stemming Truck در عملیات گل‌گذاری چال‌ها گفت: با توجه به اهمیت بالای کیفیت و سرعت گل‌گذاری چال‌های خرج‌گذاری شده در راندمان عملیات آتشباری و با هدف کاهش مخاطرات حاصل از پرتاب سنگ، تامین و به کارگیری یک دستگاه استمینگ تراک بومی در معدن شماره یک گل گهر از طریق مدیریت امور معدن انجام شد که با بهره گیری از این دستگاه و افزایش سرعت گل گذاری در نهایت منجر به افزایش کیفیت آتشباری و کاهش خطرات ناشی از پرتاب سنگ شد که  با کاهش نقش نیروی انسانی در این بخش از عملیات، خطای انسانی کاهش و سرعت اجرای کار افزایش یافته است

ایمان عتیقی به استفاده از روش‌های نوین در عملیات آتشباری (power Deck & Air Deck) به عنوان یک اقدام مهم دیگر مهندسان داخلی شرکت اشاره کرد و افزود: به منظور هدایت کنترل شده امواج و گازهای حاصل از انفجار جهت خردایش سنگ ها و کاهش آثار ناخواسته مخرب آتشباری، استفاده از روش پاوردک و درپوش انفجاری توسط واحد عملیات مدیریت امور معدن و پیمانکار استخراج (شرکت آرمان گهر) انجام پذیرفت که در نهایت در مقایسه با روش معمول آتشباری؛ حفاری ویژه، خرج ویژه مورد نیاز جهت خردایش مطلوب سنگ ها و همچنین عوارض ناخواسته انفجار از قبیل پرتاب سنگ و لرزش زمین کاهش یافت.

وی بازسازی شاول های کابلی مدل P&H را عامل افزایش راندمان عملیات معدنکاری دانست و تصریح کرد: عملیات بارگیری تراک های معدنی عمدتاً توسط شاول های موجود در معدن انجام می‌شود. با توجه به وضعیت فعلی و برنامه‌های معدن و به منظور افزایش راندمان تولید و با هدف افزایش تعداد دستگاه‌های بار کننده معدن؛ واحد تعمیرات امور معدن با همکاری پیمانکار معدن اقدام به بازسازی و نوسازی شاول های کابلی توسط متخصصین داخلی و به‌کارگیری قطعات ساخت داخل کشور کرد. این شاول ها به مدت ۶ سال از چرخه تولید خارج شده بودند که با این اقدام ضمن افزایش تعداد دستگاه‌های بار کننده راندمان، کلیه عملیات معدنکاری هم افزایش یافت.

مدیر عامل شرکت گل گهر اقدام مهم دیگر را تکنولوژی پهپادهای بومی معرفی کرد و گفت: به دلیل توانمندی استفاده از تکنولوژی پهپاد در نقشه برداری هوایی امکان تهیه نقشه های سه بعدی معدن، محاسبه حجم،  مزایا و کاربردهای فراوان با هزینه و زمان کمتر و همچنین دقت و ایمنی بالاتر را فراهم کرده که در حال حاضر در رابطه با تعیین حجم های استخراجی معدن و در مقاطع انبارگردانی در مجتمع معدنی و صنعتی گل‌گهر مورد استفاده قرار می گیرد و نشان‌دهنده توان و تخصص داخلی و اعتماد به جوانان بومی برای تولید تکنولوژی است.

ایمان عتیقی به دیگر دستاورد علمی این شرکت صنعتی و معدنی در کرمان اشاره کرد و گفت :كارشناسان كارگروه بومي سازي حوزه كنسانتره شركت گل گهر شامل کارشناسان گل گهر وگهر روش به عنوان پيمانكار بهره بردار، با انتقال دانش و تجربه خود به سازندگان داخلي مسببات ساخت ماده شيميايي فوق العاده ارزبر MIBC شدند كه در فرآیند فلوتاسيون(شناورسازی) را فراهم کردند.

وی افزود: در فرآیند فلوتاسیون از مواد شیمیایی مختلف شامل فعال کننده (Collectors)، بازداشت کننده ها (Depressants) و همچنین کف سازها (Frother) استفاده می شود تا در نهایت جداسازی عامل مزاحم از کانی هدف محقق شود.

مدیر عامل جوان گل گهر افزود: متداول ترین کف ساز مورد استفاده در فلوتاسیون مواد معدنی مختلف در مقیاس صنعتی، متیل ایزوبوتیل کربونیل (MIBC) بوده كه در حذف گوگرد از كنسانتره مگنتيتي، هماتيتي و همينطور در فرايند فلوتاسیون مس، سرب و روي نيز كاربرد دارد.

وی اظهار کرد: فلوتاسیون یکی از اصلی ترین روش های جدایش فیزیکی شیمیایی است که در آن با استفاده از مکانیزم چسبیدن حباب های هوا به مواد آبران و انتقال به صورت کف در سطح سلول فلوتاسیون و در نهایت جمع آوری کف، حذف کانی محتوی گوگرد محقق شده و يا تغليظ كاني هاي مس و يا سرب-روي  انجام خواهد شد، به بیان ساده تر، پیریت (کانی حاوی سولفور) موجود در کنسانتره آهن به حباب ناشی از اين فرآیند شیمیایی چسبیده و به صورت سرریز جدا می شود.

ایمان عتیقی ادامه داد: اين سازنده هم اكنون در حال توليد اين ماده شيميايي جهت استفاده در فرآیند فلوتاسیون خطوط كنسانتره آهن مي باشد و تحقيقات بمنظور ارتقاي كيفيت آن با همفكري كارشناسان بومي سازي شركت گل گهر و شركت گهرروش ادامه دارد.

مدیر عامل گل گهر تاکید کرد: نكته قابل ذكر در بومي سازي اين ماده شيميايي اين است كه كليه مواد اوليه آن نيز داخلي و  از پتروشيمي هاي داخلی كشور تهيه مي شوند و سياست مديران ارشد منطقه گل گهر حمايت از سازندگان بومي به منظور بومي سازي ساير مواد شيميايي مصرفي زنجيره فرآوري مواد معدني است لذا بومي سازي اين ماده شيميايي منجر به صرفه جويي ارزي يك ميليون يورویی در سطح منطقه گل گهر و صرفه جويي ارزي حداقل پنج ميليون يوروي در سطح كشور عزيزمان ايران شده است.

وی در پایان به انعقاد تفاهم نامه با واحد های دانش بنیان اشاره و خاطر نشان کرد: به منظور توسعه زمینه‌های همکاری مشترک و همه‌جانبه علمی، پژوهشی و فناوری، استفاده بهینه از ظرفیت‌های علمی موجود و توجه به ارتباط هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه، تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت معدنی و صنعتی گل گهر و دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان (هایتک) منعقد شد که محور اصلی انعقاد این تفاهم نامه بر پایه تقویت و توسعه همکاری های بین شرکت و آن دانشگاه در زمینه‌های مختلف علمی با استفاده از دانش فنی و فناوری های روزآمد است.

انتهای پیام / طهماسبی

لینک کوتاه

برچسب ها