• تاریخ انتشار : دوشنبه 10 مارس 2025 - 15:59
  • کد خبر : 20634
  • چاپ خبر

تأکید بر صلح در قانون جدید

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کارگران کرمان»به نقل از روابط عمومی اداره‌کل دادگستری استان کرمان،  معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمان، در نشست با رؤسای شعب شوراهای حل اختلاف شهر کرمان با تأکید بر اهمیت و ارزش صلح و سازش در جامعه، گفت: ارزش صلح و سازش در دین اسلام بسیار بالاست و تمامی اقشار جامعه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کارگران کرمان»به نقل از روابط عمومی اداره‌کل دادگستری استان کرمان،  معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمان، در نشست با رؤسای شعب شوراهای حل اختلاف شهر کرمان با تأکید بر اهمیت و ارزش صلح و سازش در جامعه، گفت: ارزش صلح و سازش در دین اسلام بسیار بالاست و تمامی اقشار جامعه باید در راستای تحقق آن مشارکت داشته باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدامیر ابراهیمی ادامه داد: گسترش فرهنگ صلح و سازش می‌تواند به طور مستقیم در کاهش مشکلات قضایی مردم نقش داشته باشد و با بهبود اعتماد عمومی به دستگاه قضا، باعث تسهیل در حل‌ و فصل اختلافات شود.

معاون قضایی رئیس‌کل دادگستری با اشاره به نقش شوراهای حل اختلاف در ایجاد صلح و سازش، عنوان کرد: شوراهای حل اختلاف به‌عنوان یک مرجع قضایی، وظیفه دارند بدون رعایت تشریفات قانونی و تنها با رویکردی مسالمت‌آمیز، اختلافات میان طرفین را حل‌ و فصل کنند.

وی تأکید کرد: هر چند شوراهای حل اختلاف در رسیدگی‌های خود ملزم به رعایت اصول دادرسی از جمله اصل بی‌طرفی، اصل برابری، اصل برائت و حق دفاع دو طرف هستند، اما رعایت تشریفات شکلی و مقررات اداری مانند نحوه ارائه دادخواست و اداره جلسات رسیدگی ضروری نیست.

ابراهیمی همچنین با اشاره به قانون جدید شوراهای حل اختلاف تصریح کرد: در این قانون، دستگاه قضایی تأکید ویژه‌ای بر صلح و سازش دارد. به همین دلیل در کنار هر دادگاه صلح، یک یا چند شورای حل اختلاف قرار گرفته است و قضات دادگاه‌ها موظفند ابتدا پرونده‌ها را برای تلاش در جهت صلح و سازش به این شوراها ارجاع دهند و در صورت عدم تحقق سازش، به ماهیت دعوا رسیدگی کنند.

وی افزود: در دسترس‌ بودن شوراهای حل اختلاف و اطلاع‌رسانی به مردم درباره مزایای ارجاع پرونده‌ها به این شوراها می‌تواند احتمال پذیرش سازش و تسهیل در رسیدگی به پرونده‌ها را افزایش دهد و قضات نیز با سهولت بیش‌تری می‌توانند اختلافات را به شوراهای حل اختلاف ارجاع دهند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود